Tuesday, November 16, 2010

KARL LAGERFELD CONFIDENTIAL


Jeg bliver lige nød til at knytte en kort kommentar til Go´ Morgen Danmarks indslag om ovennævnte film her til morgen.
Den omtalte dokumentarfilm af Rodolphe Marconi fra 2007, om og med Karl Lagerfeld (f. 1933) er der nemlig delte meninger om.

Spørgsmålet er nemlig om den ikke er mere selviscenesættende end fortro- lig. Hvis man researcher lidt, finder man ud af den er lavet på bestilling, for at give et bestemt billede af Karl Lagerfeld, især efter at forfatteren Alicia Drake i 2006 skrev The Beautiful Fall, en kritisk bog om Yves Saint Laurent, Karl Lagerfeld og hans baggrund. Du kan læse en anmeldelse her.

Jeg har tidligere nævnt Karl Lagerfeld i et indlæg om Yves Saint Laurent. De blev nemlig begge opdaget i 1954, via Det internationale Uldsekretariats de- signkonkurrence.

Karl Lagerfeld blev først designer for Balmain og siden Jean Patou. Derefter arbejde han freelance fra 1962-82, for bl.a. Chloé og italienske Fendi, som han stadigvæk designer for. Han blev i 1983 hyret af Chanel og har siden forstået at forny og føre huset frem til den succes det har i dag.

Karl Lagerfeld er arbejsdsnarkoman og har samtidig med de mange forskel- lige kollektioner han designer, også fotograferet Chanel´s kampagner de sidste mange år.
Man kan sige at han nok ikke var nået hertil hvor han er i dag, uden denne arbejdsiver, men det virker på mig også som en form for eskapisme. Men læs mere her og døm selv.

No comments: